predsjednik hrvatske

Milanović o Plenkovićevom komentaru “da se ne bi vratio da je otišao u Novu Bilu”

New Project – 2021-12-21T104425.731

Plenković je bio rekao da ne zna zašto Milanović nije otišao u Novu Bilu, “jer da je bilo nešto sigurnosno vrijedno, važno, dramatično, upozoravajuće” siguran je, kako je rekao, da bi o tome dobio neku obavijest

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović u srijedu je komentare premijera o svojem neodlasku u Novu Bilu zbog “sigurnosnih razloga” nazvao “sumanutim” te rekao da se premijer Andrej Plenković “umoktio” sa “sarajevskim tajnim službama i tlačiteljima Hrvata u BiH”.

“Što se tiče mog odlaska, odnosno neodlaska u Novu Bilu i potpuno sumanutih komentara Andreja Plenkovića koji se tamo nešto zezao, kao da se najeo fermentiranih marelica, da sam išao pa da se ne bih vratio. Slušali ste što je govorio. Nisam shvatio što je htio poručiti”, rekao je Milanović.

Plenković bocnuo Milanovića, opaska je hit na društvenim mrežama (VIDEO)

Ali, dodao je, “interesantno je da je on rekao da nema nikakve podatke koji bi ukazivali na to da nisam trebao otići u Novu Bilu”.

“Sad neko od nas dvojice laže, on vjerojatno nema nikakve podatke, osim ako ih nije tražio. Mogao ih je tražiti i dobio bi ih, kao i ja za njega”, rekao je Milanović, dodavši da se takvim stvarima u pravilu ne bavi.

“Ali dati takvu izjavu, u biti se umoktiti sa sarajevskim tajnim službama i govoriti ono što govore baščaršijski unitaristi i tlačitelji bosanskohercegovačkih Hrvata, pa daj si odi tamo”, komentirao je Milanović Plenkovićevu opasku o njegovom otkazanom putu u BiH.

Plenković je bio rekao da ne zna zašto Milanović nije otišao u Novu Bilu, “jer da je bilo nešto sigurnosno vrijedno, važno, dramatično, upozoravajuće” siguran je, kako je rekao, da bi o tome dobio neku obavijest.

“Dakle ja izmišljam, ali je zato Centralna bezbednosna agencija BiH u pravu. Tako se ponaša hrvatski premijer, svaka čast, ‘mazel tov'”, poručio mu je Milanović.

Također je rekao da će Plenkoviću poslati podatke ako ih nije dobio.

“Poslat ću mu ih ja, može me nazvati da mu objasnim zašto se u takvim situacijama naprosto ne igraš tuđom sigurnošću, ne svojom”, prenosi Hina.