Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjednik hrvatske

Milanović ponovo govorio o BiH: “Dolazi jesen, Hrvati će ići u osnivanje svoje samouprave”

Milanović dao izjavu nakon obilaska izložbi u Klovićevim dvorima
21.04.2022., Zagreb - Predsjednik Republike Zoran Milanovic obisao dvije izlozbe postavljene u galeriji Klovicevi dvori, „Korijeni i krila : Valho Bukovac u Zagrebu, Cavtatu i Becu, 1893.-1903.“ te „Klimt u Rijeci – Ljubav, smrt, ekstaza“. Nakon posjete muzeju, predsjednik je dao izjavu za medije. Photo: Robert Anic/PIXSELL

“Dolazi jesen, Hrvati će ići u osnivanje svoje samouprave”, kaže Milanović ponavljajući kako u snagama EUROFOR-a nema hrvatskih oficira “jer svi drugi mogu tamo, ali Hrvati ne mogu”

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović posjetio je jutros Delnice gdje je odao počast poginulim pripadnicima Specijalnih jedinica Hrvatske vojske.

“Sad sam došao iz Delnica gdje je pola poginulih rođeno u BiH. Nacija koja to zaboravlja je osuđena na propast. Ne zanima me šta govori neki zatucani islamofob iz Švedske. Nek si pokupi taj novac i spava na njemu”, rekao je Milanović, prenosi hrvatski N1.

“Što mi tražimo u Bosni? Temeljne pravice, kak se u Zagorju veli. Ne Bakirov zulum, ništa više. Sve ostaje kao do sada, kao što je bilo prvih 10, 15 godina. Hrvatski zakoni slabi, turski ekstremni. Turska je zatražila, Tursku se sluša. Gdje je Hrvatska? Dok je ove bijedne bube predstavljaju, nema je. Nema tih Duvnjaka, Ljubušaka koji su ginuli za Hrvatsku. I šalješ tog nekog Charlesa Michela, kojeg sam znao i pio kavu s njim prije Plenkovića. On ne može ništa”, izjavio je Milanović.

“Dolazi jesen, Hrvati će ići u osnivanje svoje samouprave”, kaže Milanović ponavljajući kako u snagama EUROFOR-a nema hrvatskih oficira “jer svi drugi mogu tamo, ali Hrvati ne mogu”.

“Ja sam ovdje nebitan, što meni ovo treba? Jesam ja iz Hercegovine? Imam rodbinu, imovinu dolje? Da, prije 350 godina. Ovo radim zbog pravde, radi interesa. Dugo traje, previše se nateženo, ali užasno je ozbiljna tema. Razina izdajstva i kukavičluka naše politke je… Pitam se kako opstajemo kao nacija. Imamo europske fondove, dok nam ovi fašisti iz Švedske ne priprijete da će to ukinuti. Ma nek si to nabije, znate gdje”, rekao je Milanović.