Hrvatski predsjednik

Milanović stigao u posjet Mostaru

milanovic3 (1)

Zadnjeg dana posjeta BiH, Milanović će otputovati u Tomislavgrad i Livno

U sklopu trodnevnog posjeta Bosni i Hercegovini predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović stigao je u ponedjeljak u Mostar gdje se susreo s rektorom mostarskog sveučilišta Zoranom Tomićem i prorektorima tog sveučilišta.

Nakon susreta, Milanović će održati predavanje na Sveučilištu, a potom se sastati s mostarskim gradonačelnikom Marijom Kordićem.

Prije dolaska u Mostar, Milanović je u sklopu svog posjeta u BiH boravio u Vitezu u kojem je obišao spomen-obilježje “Osmica” gdje je odao počast za osmero djece, koja su prije 28 godina poginula u eksploziji granate ispaljene s položaja Armije RBiH.

Nakon što je položio ružu na spomen-obilježje, Milanović je kratko porazgovarao s članovima obitelji ubijene djece, koji su mu zahvalili za posjet, napomenuvši da je on prvi visoki dužnosnik iz Republike Hrvatske koji je posjetio mjesto stradanja osmero djece.

Predsjednik Republike Hrvatske danas će se također susresti s gradonačelnikom Ljubuškog u tom gradu, a zatim će održati sastanak i radnu večeru s predstavnicima Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine (Konoba Vodopad, Veljaci).

Zadnjeg dana posjeta BiH, Milanović će otputovati u Tomislavgrad i Livno gdje će održati sastanke s predstavnicima lokalnih vlasti te posjetiti Franjevački samostan i Muzej Tomislavgrada u kojem će razgledati remek djela Vlahe Bukovca i samostansku knjižnicu.