brčko distrikt

Milić zakazao vanrednu sjednicu: SDA seli u opoziciju i gubi mjesto gradonačelnika?!

brcko diustrikt

Kako sada stvari stoje SDA je na putu ka opoziciji u Brčkom, no hoće se to zaista i desiti saznat ćemo nakon najavljene sjednice

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić sazvao je vanrednu sjednicu Skupštine na čijem će se dnevnom redu naći samo dvije tačke, i to razrješenje dosadašnjeg gradonačelnika te izbor novog gradonačelnika Brčkog.

Kako je saopćeno, sjednica će se održati 15. marta, s početkom u 10 sati, u skupštinskoj dvorani za sjednice.

Podsjećamo, 2. marta su zastupnici u Skupštini Brčko Distrikta BiH iz SBiH, SBB-a, SDP-a, NiP-a i zastupnica iz reda nacionalnih manjina Mejra Šećić održali su konferenciju za medije na kojoj su govorili o mogućoj prekompoziciji vlasti u Brčko Distriktu BiH.

Predsjednik SBiH Brčko Distrikta i kandidat nove koalicije za gradonačelnika Brčko Distrikta Zijad Nišić je kazao da su zastupnici navedenih stranaka jučer podnijeli inicijativu predsjedniku Skupštine Brčko Distrikta BiH za razrješenje gradonačelnika Eseda Kadrića (SDA). Inače, aktuelni gradonačelnik Esed Kadrić je i predsjednik brčanske SDA.

– Ova inicijativa se prelila s viših nivoa vlasti Bosne i Hercegovine. Grupacija stranaka iz redova ‘osmorke’ dio je novoformirane vlasti na nivou države, na nivou Federacije Bosne i Hercegovine, a potpisnice sporazuma u Brčko Distriktu dio su tog političkog sastava – kazao je Nišić.

Kako sada stvari stoje SDA je na putu ka opoziciji u Brčkom, no hoće se to zaista i desiti saznat ćemo nakon najavljene sjednice.