Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Federalna ministrica finansija

Milićević: Federacija dostigla 84 posto uposlenosti cijele RBiH iz 1991.

jelka_milicevic12333

Govoreći o novoj Reformskoj agendi, federalna ministrica finansija kaže da su do sada održana tri pripremna sastanka u vrlo širokom krugu sudionika

Nova vlada, bez obzira kada će biti imenovana, imat će mnogo bolje preduvjete za rad nego što je imala naša vlada – izjavila je za Fenu dopremijerka i ministrica finansija Federacije BiH Jelka Milićević.

Kako ističe, puno se uradilo vezano za zakone koji reguliraju finansijsko upravljanje, kontrolu i nadzor nad javnim sredstvima, poboljšanje kreditne sposobnosti vezano za velike investicije projekte, a postoji i tendencija rasta prihoda za što se vezuje i povećanje broja zaposlenih.

– Mi smo na dan 30. aprila ove godine imali ukupno zaposlenih 531.492. Federacija nikada nije imala toliki broj radnika. Republika BiH je 1991. godine imala 631.000 uposlenih, a Federacija sama danas ima 84 posto od tog broja – naglašava Milićević.

Govoreći o novoj Reformskoj agendi, federalna ministrica finansija kaže da su do sada održana tri pripremna sastanka u vrlo širokom krugu sudionika.

– Reformska agenda traži jasno opredjeljenje svih političkih čimbenika u BiH i svih razina vlasti. Taj dio smo, rekla bih, zajednički definirali i sljedeći korak je da se formira vlast na razini BiH i u Federaciji, a tada će se moći pristupiti detaljnom definiranju Reformske agende, izrade akcijskih planova i preuzimanja obveza po tim akcijskim planovima – izjavila je za Fenu dopremijerka i federalna ministrica financija Jelka Milićević.