Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Milorad Dodik se na put sprema

11/01/2016

Dodikova separatistička politika, i kad njega uskoro ne bude na entitetskom kormilu, neće izgubiti uporište u Republici Srpskoj. U malo mekšoj varijanti nju će da nastave stranke iz bloka Saveza za promjene.

Promjena će, kad Dodik ode, ipak biti velika. Nestaće sa scene vjerovatno najkorumpiraniji političar u poratnoj BiH. I dok mu se taj neminovni kraj približava, izgleda da se i Milorad užurbano za put sprema. Zar neko vjeruje da će on u Banjaluci sačekati svoje isljednike i tamničare? Zar će zaboraviti davnašnju zakletvu da neće dopustiti “da mu sude muslimani”?

Neće. Dodik će se u posljednjem momentu “ispariti”. Neće se, doduše, raskomotiti u beogradskoj vili na Dedinju, koju je kupio upravo za “zlu ne trebalo”. No, u Srbiji bi ga takođe sačekale policijske lisice. Lopovi i korumpirani dužnosnici tamo se sve češće pakuju u rešetke. A Dodik je, u moru prisvojenog tuđeg novca, puno zagrabio i iz sredstava koje je Srbija slala Republici Srpskoj kao svoju pomoć.

No, ima Dodik sebi rezervnu lokaciju za skrivanje. Velika je Rusija, tolika da i takvu grdosiju od čovjeka može da sakrije kao iglu u plastu sijena. Kad je mogla Miloševićevu familiju, može udomiti i Dodika. Moskva je pouzdano čuvala svoje “igrače” u svojim njedrima.

Svoje namjere Dodik zapravo ne skriva. U subotu je, na primjer, na proslavi Dana RS rekao “da mi ne mislimo da je put ka EU jedini put kojim RS može ili treba da ide; svijet se mijenja, otvaraju se i nove mogućnosti za saradnju”. Naveo je primjer Kine i Rusije. A građani su odavno navikli da kad on kaže “mi”, da u stvari misli na samog sebe.

Pošto se sutradan po proslavi grubo obrušio i na ambasadoricu SAD u BiH, samo je još jače ovjerio vizu za Rusiju. Zna se da Moskva voli one koji pljuju po Americi.

A zar ga ovdje neće zaustaviti naša policija – pitate? Sumnjam! Mislim da on u ovdašnjim obavještajnim agencijama ima svoje “dužnike”, koji će mu na vrijeme javiti da petama da magle. Vjerujem i da se nekom tajnom avionu već griju motori, začas može da poleti ka Rusiji.

Ne vjerujete? Hajde da se još malo strpimo: vrlo brzo ćemo se osvjedočiti u (ne)tačnost ove moje prognoze.

Preuzeto sa Mijovic.net

Komentari

4 Comments

 1. rale

  11/01/2016 at 19:52

  Ooo turci!!! Može te vi Dodiku samo da duvate srpsku karu.

 2. Engie

  12/01/2016 at 11:52

  Ovakav, maliciozan tekst mogle su da smisle samo poturice,tj da otvorenih ociju sanjaju i mastaju kako bi im bilo lepo da ode Dodik.Nema od tog posla nista Srpska ide putem nezavisnosti a vi ste smesni ljudi sto mislite da mozete uzurpirati Svetu Srpsku zemlju.Budite zadovoljni ako vam ista ostane kad Hrvati odcepe svoju Svetu zemlju Herceg Bosnu a i to je pitanje dana….

 3. Mirela V.B.

  12/01/2016 at 16:43

  Nema potrebe. Dodik upravo vas četnike drzi na kari ko na majčinoj sisi, a vi toliko zadojili pa i ne vidite.

 4. Pero vam ga stjero

  20/01/2016 at 03:51

  Sanjaj te da ce te mu suditi, mozete mu soli na rep staviti.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.