Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Ministar kulture i sporta KS Samer Rešidat: Ko radi taj i griješi

03/06/2015

Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo bilo je pozitivno iznenađeno brzom reakcijom javnosti koja je uslijedila nakon čestitke upućene Fudbalskom klubu “Olimpic”, čiji smo stručni tim i igrače našom greškom izložili nepotrebnom negativnom pritisku javnosti.

Radni tim Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo čine profesionalci, ali i mladi ljudi koji pod pritiskom svakodnevnih obaveza ne stižu završiti sve svoje zadatke. Zbog toga se dešavaju propusti zbog kojih smo proceduralnom greškom našeg tima izložili Ministarstvo negativnom publicitetu javnosti.

[pull_quote_right]Zahvaljujemo građankama i građanima Kantona Sarajevo koji su nam ukazali na propust[/pull_quote_right]

Upućujem iskreno izvinjenje svima onima kojima je naša greška donijela lošu reputaciju, a prvenstveno stručnom timu i igračima Fudbalskog kluba “Olimpic” koji su evidentno bili izloženi pritisku javnosti.

Želim vas dodatno informisati da sam na samom početku mandata te da pored redovnih radnih aktivnosti nisam imao mogućnost pregledati tekst čestitke koju je uputio radni tim kojim rukovodim.

Naravno, ne opravdavam propust tima i pokušat ću učiniti sve da se slična greška ne ponovi te da se oni koji čine takve greške adekvatno sankcionišu, jer “ko radi taj i griješi”. Još uvijek upoznajem svoj novi radni kolektiv i pokušavam sastaviti najbolji tim koji bi odgovorio svakodnevnim zahtjevima i potrebama građanki i građana Kantona Sarajevo. Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo će učiniti sve da se slične greške ne ponove.

Zbog toga se zahvaljujemo građankama i građanima Kantona Sarajevo koji su nam ukazali na propust. Ujedno vas pozivamo na otvorenu dvosmjernu komunikaciju kako bi unaprijedili moj rad, ali i rad tima.

Posebno se zahvaljujemo svima koji prate i redovno posjećuju našu web stranicu http://mks.ks.gov.ba/ te se nadamo da će se u narednom periodu prenositi i sve pozitivne informacije koje su nastajale i nastaju kao plod rada Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.