Ministar Nedić u Posavskom kantonu potpisao ugovore vrijedne 370.000 KM

Ministar Zeljko Nedic
FOTO: Fena

Ugovori su potpisani u skladu sa Odlukom Vlade Federacije BiH o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava

Federalni ministar prostornog uređenja Željko Nedić posjetio je Posavski kanton gdje su potpisani ugovori o sufinansiranju projekata iz oblasti sanacije šteta nastalih uslijed poplava i klizišta i utopljavanja zgrada radi uštede energije za koje su projektima iz ovog kantona, putem Javnog poziva, dodijeljena sredstava od 370.000 KM.

Potpisivanju su prisustvovali pomoćnici federalnog ministra prostornog uređenja Ljuba Tadić i Zdravko Buljeta, kantonalna ministrica prosvjete Ana Andrić, gradonačelnik Orašja Marijan Oršolić, zatim načelnica Općine Odžak Nada Ćulup i načelnik Općine Domaljevac-Šamac Stjepan Piljić.

Ministar Nedić je zahvalio domaćinima na srdačnoj dobrodošlici posebno izražavajući zadovoljstvo zbog potpisanih ugovora i činjenice kako će Ministarstvo biti u mogućnosti sufinansirati projekte koji su od krucijalnog značaja za Posavinu.

Ministar Nedic
FOTO: Fena

– Smatram kako će izdvojena sredstva iz ovogodišnjeg Proračuna Federacije BiH, za ukupno pet projekata, osigurati kvalitetnije uvjete života svih stanovnika ovog kantona, a pogotovo najmlađih – poručio je ministar.

Dodijeljena su sredstva za realizaciju projekata utopljavanja školske sportske dvorane  i aneksa objekata Srednje škole “Pere Zečevića” u Odžaku, utopljavanje Osnovne škole „Vladimira Nazora“ u Odžaku za objekat Područne škole u Donjem Svilaju i utopljavanje objekta Doma zdravlja Odžak radi uštede energije, odnosno poboljšanja energetske učinkovitosti. Potpisani su ugovori i za uređenje kanala Jadrice, druga faza, i rekonstrukcija ceste na području Grada Orašja, čime se doprinosi smanjenju rizika od klizišta i poplava.

Ugovori su potpisani u skladu sa Odlukom Vlade Federacije BiH o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava, saopćeno je iz Federalnog ministarstva prostornog uređenja, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.