nba

Sports Illustrated: Knicksi će pokušati tokom ljeta dovesti Nurkića

nurkic insta
FOTO: Instagram / @bosnianbeast27
Jusuf Nurkić

Ekipu bi mogao napustiti Mitchell Robinson, centar koji je ranije izražavao nezadovoljstvo svojom minutažom i ulogom u ekipi

Američki sajt Sports Illustrated objavio je informaciju da bi New York Knicksi tokom ljeta mogli pokušati u svoje redove dovesti Jusufa Nurkića.

Knicksi su završili svoju najuspješniju sezonu u posljednjoj deceniji, ali tokom ljeta bi svejedno trebalo doći do promjena.

Ekipu bi mogao napustiti Mitchell Robinson, centar koji je ranije izražavao nezadovoljstvo svojom minutažom i ulogom u ekipi.

“Robinson se ne čini sretnim u New Yorku. Kao i Nurkić, Robinson ima još tri godine ugovora do kraja. Mogao bi biti zanimljiv drugim ekipama, uključujući Blazerse”, piše Adrian Bernecich, najavljujući potencijalnu razmjenu Knicksa i Blazersa (Nurkić za Robinsona).

“Čini se da Knicksi žele iskoristiti ovosezonsko mjesto u doigravanju. Možda će htjeti dovesti još jednog poznatog centra ako Robinson želi ići“, dodaje novinar Blazer's Edgea.

Nurkić, koji ovog augusta puni 29 godina, prosječno je bilježio 13,3 poena i 9,1 skokova u 51 utakmici ove sezone za Portland Trail Blazerse.

Iako nije na nivou Robinsona u odbrani, Nurkić je igrač koji nudi mnogo više u napadu i može igri Knicksa donijeti dimenziju više.