Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bojan Domić

Ministar o odluci škole da učenicima zabrani mobitele: Mobiteli mogu pomoći u nastavi

skola ministar mobiteli
Foto: Fena/Ilustracija

“To jednostavno škola regulira. Mada mobitel može biti i pomoć u nastavi, ali ako je škola tako procijeni, podržavam”

Nakon što je Osnovna škola “Bila” iz Viteza obavijestila roditelje da je od ove školske godine u školu zabranjeno unošenje mobitela, bilo kakvih računara, MP3 playera i drugih sličnih uređaja, kantonalni ministar obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta Bojan Domić kazao je novinarima kako to nije pravilo, ali i izrazio podršku školama koje, kako je rekao, imaju pravo donijeti takvu odluku.

-Koliko sam informisan, vodi se jedna rasprava na puno široj razini o tome koliko je tehnička stvar kao što je mobitel prihvatljiva da se koristi u školi. Neke škole su i ranije imale slično pravilo.

To je na dijelu kućnog reda koji nalaže da djeca idu na nastavu bez mobitela, a negdje to nije pravilo. Nemamo ni neki poseban stav o tome, osim onog ako mobitel kod djeteta ometa nastavu tad to podržavamo, mada ima i drugih načina da se to uradi.

To jednostavno škola regulira. Mada mobitel može biti i pomoć u nastavi, ali ako je škola tako procijeni, podržavam – rekao je Domić nakon sjednice Vlade Kantona SBK.