Ministar Šabić dao 300.000 KM za jelene koji su “nestali”

52471a78b8a2a48c90c8c9b034d1d945_XL

Ministar privrede Kantona Sarajevo Muharem Šabić je prema saznanjima BNN-a izdvojio oko 300.000KM za nabavku jelena lopatara iz Hrvatske. Jeleni su trebali biti raspoređeni po šumskom fondu Kantona Sarajevo kako bi se razmnožavali i postali atrakcija za posjetioce ovog kantona. Ipak, misteriozno jeleni su nestali. Prema saznanjima BNN-a jedan je pojeden na Hrasničkom stanu (Igman) a u jedenju ovog “lopatara” je, kako saznajemo, učešće uzeo i lično ministar Šabić.

U Kantonu Sarajevo više nema nijednog jelena lopatara kojeg su platili građani KS i to za cijelih 300.000KM! Jeleni su uvezeni iz Hrvatske ali su na volšeban način isparili iz sarajevskih šuma dok se za jednog pozudano zna da je pojeden na Igmanu te da je u gošćenju na državni račun učestvovao i ministar privrede KS Muharem Šabić.

Za projkete unaprijeđenja sarajevskih šuma i šumskog fonda Vlada KS godišnje izdvoji oko 3 miliona KM.

O aferama koje proizvodi Muharem Šabić na prošloj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo govorio je zastupnik Zvonko Marić. Ipak, Marićeve riječi Šabić je samo preuštio jer, očito, nije imao adekvatan odgovor već je sa Marićem pokušao riješiti slučaj u kuloarima, što je Marić, kako saznajemo, odbio.

Prema saznanjima BNN-a pored lopatara, glista i puževa, za koje je ministar Šabić dao preko 500.000KM a koji su, svi listom, nestali sa lica zemlje i nisu dali nikakav rezultat, Šabić je dao i poticaj za uzgoj ribe za firmu koja se nalazi u epicentru Sarajeva gdje, kao što je poznato nema ni rijeke ni jezera.