Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vlada ks

Ministar Šteta pozitivan na koronavirus i nalazi se u izolaciji

viber_image_2022-01-03_09-33-57-734 (1)
Šteta i Forto

Zbog toga za naredni period ministar Šteta mora odložiti ranije planirane obaveze u Vladi Kantona Sarajevo

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta pozitivan je na koronavirus, zbog čega se od danas nalazi u izolaciji. On ima blage simprome i njegovo zdravstveno stanje je zadovoljavajuće.

Zbog toga za naredni period ministar Šteta mora odložiti ranije planirane obaveze u Vladi Kantona Sarajevo.

I ovom prilikom Vlada KS poziva građane na vakcinaciju, te da i dalje nastave poštovati sve propisane higijensko-epidemiološke mjere, saopštili su iz službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, ministar Šteta jučer je zajedno sa premijerom KS Edinom Fortom vozom krenuo do Podlugova, obilježavajući početak saobraćanja željezničke linije od Željezničke stanice do Podlugova.

Premijeru i ministru pri povratku za Sarajevo u vozu su se priključili i direktor Željeznica FBiH Enis Džafić i načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić.

Šest vožnji dnevno

Voz će saobraćati šest puta dnevno radnim danima, a tri puta dnevno vikendom. Prvi polazak iz Podlugova će biti u 06:27, a iz Sarajeva u 05:20 sati. Zadnja vožnja iz pravca Podlugova bit će u 20:36, a iz Sarajeva u 19:24 sati.

Cijene karata će ovisiti o dužini trajanja vožnje, a za najdužu relaciju od Željezničke stanice do Podlugova cijena će iznositi 2,80 KM u jednom, a 4,50 KM u oba pravca.