Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ministar Teletović posjetio tuzlansku kompaniju ‘Bingo’

bingo_tuzla

Ministar trgovine, turizma i zaštite okoliša Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) Ajdin Teletović boravio je u radnoj posjeti najvećem trgovinskom lancu u BiH, tuzlanskoj kompaniji “Bingo”.

Tokom razgovora s osnivačem i direktorom kompanije Senadom Džambićem, ministru Teletoviću prezentiran je način poslovanja te kompanije, kao i budući poslovni planovi koji su u fazi pripreme i realizacije.

Džambić i Teletović posjetili su tom prilikom pogon papirne konfekcije u kojem se mjesečno proizvodi 50 tona različitih artikala.

Posjeta ministra Teletovića Bingu upriličena je neposredno pred ovosedmično ponovno otvaranje tržnog centra te kompanije u Mostaru koji je izgorio u katastrofalnom požaru u aprilu ove godine.

Obnovljeni tržni centar Bingo u Mostaru bit će najveći i najmodernije opremljeni centar te kompanije na području Hercegovine, ali i šire.

– Bingo za Mostar ima poseban značaj jer pored najveće lepeze svih bh. proizvoda koji su zastupljeni na jednom mjestu, ovaj trgovinski gigant u Mostaru će upošljavati oko 200 radnika – naglasio je Teletović.

Direktor Džambić izrazio je zahvalnost ministru Teletoviću na pomoći i saradnji koju je pružio toj kompaniji nakon katastrofalnog požara.

Džambić je upoznao Teletovića o planu širenja i novom poslovanju kompanije, koja će pored dosadašnje primarne trgovine širiti poslovanje na sektor ugostiteljstva, ali i poljoprivrednu proizvodnju.

Ministar Teletović naglasio je značaj prisustva ovakvih uspješnih kompanija na području Mostara, ali i cijele Hercegovine, pozivajući direktora Džambića da u budućim investicionim planovima kompanije Bingo dio ulaganja usmjeri i u Hercegovačko-neretvanski kanton, saopćeno je iz Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša HNK.