Admir Katica

Ministar unutrašnjih poslova KS najavio nastavak podrške Vladi i MUP-u USK

admir_katica_26122018_apd
Admir Katica: Nabavka višenamjenskog helikoptera, to je politička odluka:

MUP i Vlada Kantona Sarajevo su i do sada Vladi i MUP-u USK pružali podršku i, u skladu s našim mogućnostima, imamo namjeru i nastaviti, poručio je Katica

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (KS) prisustvovao je danas akademiji povodom obilježavanja Dana policije MUP-a Unsko-sanskog kantona (USK) koja je održana u Bosanskom Petrovcu.

Tom prilikom Katica je u ime Vlade KS preuzeo zahvalnicu za profesionalnu suradnju koju su mu uručili ministar i komesar MUP-a Unsko-sanskog kantona Nermin Kljajić i Mujo Koričić.

Naime, Vlada KS je na prijedlog ministra Katice, 16. maja donijela odluku o izdvajanju 200.000 KM kao pomoć USK-u u upravljanju migrantskom krizom.

Katica je izrazio podršku policiji USK u njihovim naporima da održe sigurnost, javni red i mir na području tog kantona, istaknuvši kako se, osim sigurnosnih izazova, bihaćka policija suočava i s izazovima u pogledu deficita ljudskih i finansijskih resursa.

– Posljednja dešavanja na području ovog kantona, kada je došlo do masovne tučnjave između migranata te učestala narušavanja javnog reda i mira i činjenje drugih krivičnih djela od migranata, je još jedan od dokaza koliko je policijski posao opasan, zbog čega i jeste jedan od najčasnijih poziva – kazao je, podsjećajući da su pripadnici MUP-a USK dodatno angažirani zbog migranata koji u velikom broju dolaze na područje tog kantona.

– MUP i Vlada Kantona Sarajevo su i do sada Vladi i MUP-u USK pružali podršku i, u skladu s našim mogućnostima, imamo namjeru i nastaviti, poručio je Katica, saopćeno je iz MUP-a KS.