BiH

donacija who-a

Ministarstvo civilnih poslova BiH uručilo zaštitnu opremu Graničnoj policiji

04/09/2020

Riječ je o zaštitnim maskama i vizirima koje je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO)/ Ured u BiH donirala Ministarstvu civilnih poslova BiH, od čega je Ministarstvo najveći dio donacije usmjerilo za potrebe Granične policije BiH

Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine u četvrtak je doniralo medicinsku zaštitnu opremu Graničnoj policiji BiH.

Riječ je o zaštitnim maskama i vizirima koje je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO)/ Ured u BiH donirala Ministarstvu civilnih poslova BiH, od čega je Ministarstvo najveći dio donacije usmjerilo za potrebe Granične policije BiH.

Primopredaja donacije upriličena je u Uredu Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) za BiH u Sarajevu, a prisustvovali su joj zamjenik direktora Granične policije BiH Fahrudin Halač, šef Kabineta ministrice civilnih poslova BiH Davor Bošnjak i savjetnica u Uredu ministrice civilnih poslova BiH Sanja Vlaisavljević, kao i predstavnici Svjetske zdravstvene organizacije/Ured u BiH, čiji tim je predvodio šef Ureda Victor Olsavszky, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Ova donacija će, kako je istaknuto, službenicima Granične policije BiH pomoći u cilju efikasnije lične zaštite pri obavljanju njihovih svakodnevnih poslova u sprečavanju zaraze od virusa corona (Covid-19).

Povodom uručenja ove vrijedne donacije, Granična policija BiH zahvalila je donatorima te iskazala otvorenost za nastavak uspješne saradnje.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.