Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ankica Gudeljević

Ministarstvo civilnih poslova izdvojilo 100.000 KM za zaslužne sportiste

mcp

Ona smatra da sredstva za poticaj ovih sportaša, ali sporta općenito, trebaju biti veća, te da se nada da će svi koji se nalaze u lancu odlučivanja u ovom segmentu života uvidjeti značaj sporta i sportaša u društvu

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević danas je primila zaslužne i vrhunske sportiste BiH s kojim je razgovarala o aktuelnom stanju u oblasti sporta.

Na prijemu je kazala da je protekla godina bila veliki izazov za sport u svijetu pa tako i u BiH, te da vjeruje da će godina u koju smo zakoračili donijeti mnogo bolje dane za sportaše.

– Imamo prigodu družiti se sa sportašima, koji zaista zaslužuju da nose zvanje zaslužnog sportaša BiH i vrhunskog sportaša međunarodnog razreda. Trinaest je zaslužnih i 14 vrhunskih bh. sportaša u 2020. Jedni su stekli uvjete za zaluženu mirovinu, a drugi su ostvarili najveće rezultate u prethodnoj godini, koliko god je ona bila teška – kazala je Gudeljević.

Ona smatra da sredstva za poticaj ovih sportaša, ali sporta općenito, trebaju biti veća, te da se nada da će svi koji se nalaze u lancu odlučivanja u ovom segmentu života uvidjeti značaj sporta i sportaša u društvu i da će se zajedničkim naporima poboljšati uvjeti njihovog života i rada u BiH.

– Ne kažu bez razloga da je društvo onoliko zdravo koliko su zdravi i uvjeti za razvoj sporta u društvu. Ministarstvo je ovim povodim realiziralo sva sredstva koja smo imali na raspolaganju, dakle 100.000 KM, koji danas odlaze u ruke najboljih. Želim uspješnu, zdravljem ispunjenu i uz mnogo bolje uvjete sportsku godinu svim koji se na bilo koji načun bave sportom – kazala je Gudeljević.