BiH

KS

Ministarstvo obrazovanja se pjesmom zahvalilo nastavnicima, učenicima i roditeljima

21/04/2020

brazovanje je jedino oružje koje može osvojiti svijet, a mi se moramo truditi da se naoružavamo svaki dan znanjem i naukom

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo pokrenulo je kampanju pjesmom ‘Zato ostani kući’, koja broji više od 5.000 pregleda.

Cilj kampanje je da tom pjesmom izraze zahvalnost za uspješnu dosadašnju realizaciju online nastave svim učenicima, nastavnicima i roditeljima.

– Ovom kampanjom želimo da ohrabrimo sve prosvjetne radnike, učenike i roditelje širom BiH, bilo da se nalaze u Mostaru, Tuzli, Banjoj Luci, Bijeljini, Zenici… Obrazovanje je jedino oružje koje može osvojiti svijet, a mi se moramo truditi da se naoružavamo svaki dan znanjem i naukom, pogotovo u ovim kriznim vremenima – kazao je resorni ministar Anis Krivić.

Izrazio je nadu da će kampanja biti samo početak i uzor ostalim obrazovnim institucijama da isto pokrenu, i da znaju da nisu sami.

Iz Ministarstva se još jednom zahvaljujuju našim herojima i heroinama, sa željom da ove vanredne okolnosti što prije budu iza nas, ali i da iz njih izvučemo najbolje pouke.

Kampanja je pokrenuta u koordinaciji s organizacijom Save the Children i brojnih prijatelja.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.