Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Obrazovanje

Ministarstvo za odgoj i obrazovanje KS osigurat će potrebna sredstva za pripremu učenika

Naida Hota-Muminović (1)

Istaknuto je da će resorno ministarstvo i dalje kontinuirano provoditi aktivnosti na afirmaciji izvrsnosti učenika Kantona Sarajevo koji svojim znanjem na najbolji način predstavljaju Bosnu i Hercegovinu na svjetskim takmičenjima

Ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović održala je danas sastanak s predstavnicima Prirodno-matematičkog fakulteta Sarajevo, profesorima i direktorima srednjih škola na kojem se razgovaralo o učenicima koji su ostvarili plasman na međunarodna takmičenja.

Na sastanku su svi akteri naglasili kako bi se talenat koji su iskazali ovi učenici obavezno trebao nastaviti njegovati, ali ih i usmjeravati u njihovom budućem školovanju.

Istaknuto je da će resorno ministarstvo i dalje kontinuirano provoditi aktivnosti na afirmaciji izvrsnosti učenika Kantona Sarajevo koji svojim znanjem na najbolji način predstavljaju Bosnu i Hercegovinu na svjetskim takmičenjima.

Posebno je naglašeno kako se Ministarstvo za odgoj i obrazovanje KS osigurati potrebna sredstva za pripremu i učešće učenika sarajevskih škola na olimpijadama.

– U okviru obrazovne reforme razvit će se poseban program podrške takmičarima – najavila je ministrica Hota-Muminović na ovom sastanku, te uputila iskrene čestitke ovim učenicima, njihovim roditeljima i profesorima, te poručila im da svojim primjerom nastave biti uzor i pozitivan primjer u društvu, saopćila je Služba za protokol i press KS.