Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Radovan Višković tvrdi

Ministri koji su bili u kontaktu sa zaraženim Zlatanom Klokićem nemaju koronavirus

zlatan_klokic

Kada je u pitanju zdravstveno stanje samog ministra Zlatana Klokića on se osjeća dobro, a da nije radio testiranje ne bi ni znao da je pozitivan

Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske izjavio je da su tesitrani i negativni svi ministri koji su bili u kontaktu sa Zlatanom Klokićem, ministrom za evropske integracije i međunarodnu saradnju RS-a, koji je pozitivan na prisustvo korona virusa, javlja Anadolu Agency (AA).

U toku noći testirani su ministri Alen Šeranić, Srđan Rajčević, Natalija Trivić, Anton Kasipović i Sonja Davidović. Višković je istakao da je Klokić prisustvovao sjednici Vlade RS-a u četvrtak, kao i sjednici Štaba za praćenje epidemiološke situacije u nedjelju.

“Testirani ministri neće biti u izolaciji, pošto su negativni, oni redovno obavljaju svoje obaveze”, kazao je Višković i dodao da su preduzete dodatne mjere u Vladi RS za sprečavanje širenja virusa, kao što je telefonska komunikacija ministara sa saradnicima umjesto sastanaka.

Premijer RS-a je rekao da je pozitivan i sekretar ministarstva za evropske integracije i međunarodnu saradnju, kao i da se ova osoba nalazi već osam dana u izolaciji u koju se povukao nakon što je osjetio zdravstvene probleme.

“Kada je u pitanju zdravstveno stanje samog ministra Zlatana Klokića on se osjeća dobro, a da nije radio testiranje ne bi ni znao da je pozitivan”, kazao je Višković i pojasnio da se Klokić nalazio u ugostiteljskom objektu sa licima za koja je utvrđeno da su pozitivna na korona virus.

Višković je apelovao na građane da smanje kretanje, da se vrhunac epidemije očekuje u narednih 10 do 15 dana, navodeći da je potrebno da se građani strpe i veći dio vremena provode u kućama ne izlažući se opasnosti od zaraze.

“Naša odgovornost može nas spasiti od korona virusa”, kazao je Višković.