Ministrica Milićević razgovarala s predstavnicima EBRD-a

ebrd-ministrica-milicevic333

Federalna ministrica financija i dopremijerka Vlade FBiH Jelka Milićević razgovarala je danas s delegacijom Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

U delegaciji EBRD-a su bili: Artur Radziwill, direktor za ekonomiju i strategije, Peter Sanfey, zamjenik direktora za ekonomiju i strategije, Josh Loud, savjetnik za rizik zadužen za Bosnu i Hercegovinu u Odjeljenju za upravljanje rizicima iz EBRD-a London i Ian Brown, direktor EBRD-a u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Ministarstva financija FBiH.

Svrha njihove posjete je analiza rizičnosti BiH i priprema nove EBRD strategije za BiH za razdoblje 2017-2020. godina, koja bi se trebala završiti polovicom naredne godine.

Također se razgovaralo i o strukturnim reformama, unapređenju privatnog sektora i proširenju suradnje s njim, eliminiranju parafiskalnih nameta, razvoju javnih financija, a dotakli su se i pitanja postupka proširenja trošarina na gorivo.

Predstavnici EBRD-a su istaknuli dobru suradnju s Federalnim ministarstvom financija uz uvjerenje da će se ona nastaviti i ubuduće.