Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SDS odlučio

Mirko Šarović će biti kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine

Banja Luka: Lideri oporbenih stranaka PDP i SDS održali konferenciju za medije
17.01.2022., prostorije Gradskog odbora SDS Banjaluka, Banja Luka (BiH) - Lideri oporbenih stranaka PDP i SDS u RS odrzali su konferenciju za medije nakon sastanka u Banjaluci i iznijeli stav da ce ove dvije stranke koordinirati aktivnosti na temu vracanja u zajednicke institucije BiH. Mirko Sarovic, predsjednik SDS, nakon sastanka sa Branislavom Borenovicem, liderom PDP i najuzim rukovodstvom ove partije rekao je da ce ove dvije stranke izaci zajedno na izbore i dati kandidate za najbitnije funkcije u RS i BiH. Borenovic je rekao da je kandidat PDP za jednu od dvije funkcije Jelena Trivic te da je njihova zelja da to bude kandidatura za predsjednika Republike Srpske. Borenovic je rekao da je Dodikova politika dozivjela krah i da se SNSD pognute glave vraca u BiH institucije. Photo: Dejan Rakita/PIXSELL

Glavni odbor SDS-a potvrdio je i liste za Narodnu skupštinu RS i Predstavnički dom Parlamenta BiH

Na prijedlog Predsjedništva SDS-a, Glavni odbor ove stranke na sjednici koja se održava u Banjoj Luci, izabrao je Mirka Šarovića, predsjenika SDS-a za kandidata za člana Predsjedništva BiH, javljaju Nezavisne novine.

Kandidatura Šarovića uslijedila je nakon što je Milan Miličević, aktuelni predsjednik Glavnog odbora odustao od kandidature za inokosnu funkciju.

Glavni odbor SDS-a potvrdio je i liste za Narodnu skupštinu RS i Predstavnički dom Parlamenta BiH.