Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

DF

Misterija riješena: Draško Jeličić je Srbin u Vladi Kantona Sarajevo

vlada ks

Jeličić je kandidat DF-a za ministra privrede nakon što je od kandidature odustao Goran Mačkić koji nije bio prihvatljiv izbor za Komisiju za izbor i imenovanje

Nakon još jedne pauze u toku današnjeg zasjedanja Skupštine KS, zastupnicima je podijeljena ispravljena verzija ekspozea Marija Nenadića, ali je ostalo nejasno ko se od ministara izjašnjava kao Srbin.

Zastupnik SDP BiH Igor Stojanović kazao je da traži hitnu sjednicu Kluba Srba, na šta je predsjednica Kluba Srba Smiljana Viteškić kazala je da su čuli koji se kandidat izjašnjava kao Srbin te ne vidi potrebu za održavanjem sjednice.

„Mislim da je žalosno što iz Sarajeva šaljemo ovakvu poruku“, kazao je Stojanović.

„Draško Jeličić je osoba koja se izjašnjava kao Srbin“, kazao je Mario Nenadić, mandatar za premijera KS.

Jeličić je kandidat DF-a za ministra privrede nakon što je od kandidature odustao Goran Mačkić koji nije bio prihvatljiv izbor za Komisiju za izbor i imenovanje.

Za ministricu pravde i uprave predložena je Mersa Kustura (SDA), za ministra prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Faruk Kapidžić (SDA), za ministricu komunalne privrede i infrastrukture Nihada Glamoč (SDA), za ministra saobraćaja Adi Kalem (SDA), za ministra finansija Jasmin Halebić (SDA), za ministra kulture i sporta Kenan Alikadić (SDA), za ministra za boračka pitanja Hajrudin Grabovica (SDA). SBB je u Vladi KS predložio Ismira Jusku za ministra unutrašnjih poslova, Anisa Krivića za ministra obrazovanja, nauke i mladih te Jasnu Agić za ministricu rada, socijalne politike, raseljenih lica i izbjeglica. DF je osim Jeličića predložio i Rusmira Mesihovića za ministra zdravstva.