Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

posjeta prijedoru

Mitrović o trasi autoceste Banja Luka – Prijedor: Niko neće biti oštećen

vojin mitrovic (1)

Ministar Mitrović je istakao da će svima kojima imovina bude eksproprirana biti nadoknađena šteta, odnosno da niko neće biti oštećen u ovom procesu

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović sastao se danas sa gradonačelnikom Prijedora Daliborom Pavlovićem i ministricom za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS Srebrenkom Golić sa kojima je razgovarao o eksproprijaciji zemljišta za trasu autoceste Banja Luka – Prijedor, izgradnji nove industrijske zone u naselju Gornja Orlovača te prenamjeni poljoprivrednog u gradsko građevinsko zemljište i statusu zaobilaznice oko Prijedora čija je izgradnja počela prije 20 godina a nikada nije završena.

Ministar Mitrović je na današnjem sastanku najavio da će pokrenuti inicijativu da se riješe pitanja sigurnosti saobraćaja na dva pružna prijelaza u Prijedoru te otvori privremeni granični prijelaz Novi Grad za teretni saobraćaj prema Hrvatskoj.

– Razgovarali smo i o željezničkom saobraćaju i povezivanju pruga Banja Luka – Prijedor i inicijativi za povezivanje željeznice dalje sa Bihaćem, kao i rekonstrukciji pruge od Bihaća ka Splitu – dodao je Mitrović.

Kako je naglasila ministrica Golić, Vlada Republike Srpske će na grad prenijeti pravo prenamjene zemljišta sa poljoprivrednog na gradsko građevinsko radi razvoja nove industrijske zone u naselju Gornja Orlovača kako bi Prijedor krenuo u nove investicije, jer je autocesta Banja Luka – Prijedor žila kucavica privrednog razvoja.

Ministar Mitrović je istakao da će svima kojima imovina bude eksproprirana biti nadoknađena šteta, odnosno da niko neće biti oštećen u ovom procesu.

Gradonačelnik Pavlović je rekao da je od Ministarstva dobio informacije da su problemi u vezi sa trasom autoceste Banja Luka – Prijedor u najvećem dijelu riješeni.

Gradonačelnik i ministri posjetili su potom i prijedorsku bolnicu Doktor Mladen Stojanović, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.