Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kup kralja

Dembele zabio nevjerovatan gol, Pique spasio Barcu pred polazak u svlačionicu

Sevilla je u večerašnjem duelu promašila penal (Ocampos u 73. minutu), a duel je završila s igračem manje, nakon što je u 92. minutu Fernando dobio drugi žuti karton

Ousmane Dembele (23), za kojeg je Barcelona prije četiri godine Borussiji Dortmund platila 140 miliona eura, u 12. minuti postigao je fantastičan gol za 1:0 u duelu protiv Seville, u uzvratu polufinala španskog Kupa kralja.

Lionel Messi mu je dodao loptu na ivici 16-erca, te utrčao prema golu tražeći loptu u prostor. No, Dembele je pokušao odigrati dupli pas, ali bezuspješno, loptom je udario suparničkog igrača.

A, onda je, čini se kada nije znao šta će s loptom, odlučio sam riješiti sve…

Sevilla je u večerašnjem duelu promašila penal (Ocampos u 73. minutu), a u 92. minutu Fernando dobio drugi žuti karton pa je ostala i sa igračem manje. I, kada se činilo da će uspjeti sačuvati prednost iz prvog meča koji je dobila s 2:0, uslijedio je šok.

Gol im je zabio kapiten Barce Pique, na asistenciju Griezmanna, što je bilo dovoljno za produžetke. Pique je zabio gol 94. minutu, 40-tak sekundi prije nego će isteći sudijska nadoknada vremena.

Tek što su krenuli produžeci Braithwaite je zabio za konačnih 3:0.

Miralem Pjanić nije bio u kombinaciji za ovaj meč zbog ozljede.