Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

skandalozne snimke

Mjere okačite mačku o rep?! Organizuju se i koncerti, turniri, kupališta “gore”…

koncert (1)

Na snimcima se jasno može vidjeti da od socijalne distance nije bilo ni “s”, a pogotovo ne zaštitnih maski

Koncert srbijanske folk pjevačice Teodore Džehverović upriličen je u subotu u klubu Diamod u Ljubuškom. U klubu koji je, sudeći po objavama na društvenim mrežama, bio krcat, nisu poštovane nikakve propisane epidemiološke mjere.

Na snimcima se jasno može vidjeti da od socijalne distance nije bilo ni “s”, a pogotovo ne zaštitnih maski.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FAN (@tein.lerdi) on

Krizni štab Ministarstva zdravstva, rada i socijalne brige Zapadnohercegovačkog kantona donio je naredbe kako se rad ugostiteljskih objekata ograničava na 23 sata, kao i da je potrebno nošenje maske i držanje distance s ograničenim brojem ljudi. No, sudeći po snimcima iz diskoteke u Ljubuškom, te mjere mogu “okačiti mačku o rep”.

Kako piše Bljesak.info zabave se u Hercegovini, uprkos epidemiološkoj situaciji, redovno održavaju i čitlučkom Bumerangu, dok je ostatku klubova uskraćen rad. Pogledajte kako se poštuju mjere u Hercegovini…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FAN (@tein.lerdi) on

Ništa bolja situacija nije ni u Bosni. Iz Tešnja nam danas stiži slike nogometnog turnira. I dok se elitno nogometno takmičenje u BiH, Premijer liga, igra bez publike, tribine na lokalnim turnirima su krcate, od preventivnih mjera nema ništa…

U jeku pandemije koronavirusa, i pogoršane epidemiološke situacije u BiH, sinoć je u MZ Piljužići, područje Općine Tešanj održan nogometni turnir na kojem se okupilo oko 1000 osoba.

Snimke sa turnira (FOTO: jelah.info)

Snimke sa turnira (FOTO: jelah.info)

Situacija je katastrofalna i na kupilaštima. Fotografije zabilježene na kupalištu Brana na rijeci Plivi u Jajcu pokazuju koliko se ne poštuju mjere kriznih štabova donesene u Bosni i Hercegovini radi suzbijanja širenja korona virusa.

Kupalište u Jajcu danas (FOTO: N1)

Kupalište u Jajcu danas (FOTO: N1)

Nakon ovih snimaka, postavlja se logično pitanje; kakva je svrha mjera i upozorenja kriznih štabova u BiH i medicinskih radnika, ako te mjere i upozorenja vlast neće da sprovede u djelo?