Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mještani Modričkog Luga protestuju: Načelniče, zašto nam uništavaš selo? (FOTO)

01

Zbog velike štete koja je nastala na lokalnom putu nakon eksploatisanja šljunka, oko 80 mještana Modričkog Luga u općini Vukosavlje danas je organiziralo proteste.

Kako su istakli, ovaj problem kontinuirano traje, a općinske vlasti se ni u jednom trenutku nisu konsultovale sa lokalnim stanovništvom.

Zbog takvog ignorantskog odnosa, odlučili su se na proteste koji su počeli danas još u jutarnjim satima.

Mještani su držali natpise na kojima je pisalo: “Načelniče, zašto nam uništavaš selo?”, “Ko je dozvolio uništavanje puta?”, “Ne damo put, put je naš”.

“Blokiramo izvoz šljunka ovim putem, jer se radi o lokalnoj cesti. Općina Vukosavlje nije ni jedne sekunde stala u zaštitu svojih građana”, istakao je jedan od učesnika na današnjim protestima.

Mještani ističu da neće odustati iako im se nakon cjelodnevnih protesta niko iz općine nije obratio, niti načelnik Borislav Rakić, niti neko od njegovih predstavnika.

“Uopće nema predstavnika općine da proba iznaći neko rješenje. Naš glavni zahtjev je da se zaustavi korištenje lokalnog puta i da se pronađe alternativa. Nakon samo sedam dana prevoza šljunka put je već oštećen i propada”, naveo je naš sagovornik.