Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mladi iz Trebinja krenuli na koncert u Herceg Novi, dočekali ih specijalci

granica cg

Grupa od pedesetak mladih iz Trebinja koji su sinoć krenuli na koncert u Herceg Novi na crnogorskom Graničnom prijelazu Sitnica zadržana je dva i pol sata, jer su ih carinici ignorirali propuštajući vozila iza njih, sve do dolaska četiri vozila specijalaca koji su ih legitimirali, a muškarce i cijeli autobus detaljno pretresli.

Jedna od putnica Srni je potvrdila da su im carinici rekli da im je tako naređeno, dodajući da su specijalci od muškaraca tražili na uvid po 50 eura, a nakon toga im rekli da skidaju majice i cipele kako bi se uvjerili da ne nose ništa sumnjivo.

– Cijeli autobus su do detalja pretresli, uključujući i rastavljanje stranica u autobuskom toaletu – kaže ova putnica i dodaje da su im specijalci rekli da imaju dojavu da je grupa mladih krenula praviti probleme u Herceg Novom.

Kada su pomislili da je “mukama došao kraj” i krenuli s granice, samo nakon kilometar vožnje ponovno su ih zaustavili specijalci, za koje putnici tvrde da su bili isti oni s granice i ponovno ih legitimirali.

– Rekli su nam da ćemo biti praćeni i u Herceg Novom. Ništa nam nije bilo jasno. Da smo teroristi ne bi se tako prema nama ponašali. Među nama je bilo i troje maloljetnika – navodi putnica.

Ona dodaje da situacija nije bila nimalo ugodna.

“Samo smo željeli uživati u koncertu u susjednom gradu, u koji redovno odlazimo na koncerte naših popularnih pjevača”, kaže sugovornica Srne.

Prema njezinim riječima, kad su stigli u Herceg Novi, koncert je već bio završen, pa su prije povratka u Trebinje otišli prošetati, ali uz pratnju specijalaca. Na autobuskoj stanici, odakle su krenuli kući pola sata nakon ponoći stigla je “marica” s dvanaest istih naoružanih specijalaca koji su, nakon što su se uvjerili da je riječ o “miroljubivoj” posjeti, Trebinjcima rekli da su iz Budve i da im je naređeno da prate grupu mladih Hercegovaca.