Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

jasmin ademović

Mladom NiP-ovcu kod Mandića smeta “što bude mahmuran i osjeti se alkohol”

FOTO: N1

“Načelnik Mandić je na nekim sastancima bio mahmuran, osjeti se alkohol kada s nekim sjedite, pogotovo u toku dana”, kazao je Ademović

Jasmin Ademović, vijećnik Naroda i pravde u Općinskom vijeću Centar Sarajevo istakao je da svi vijećnici ove stranke ostaju pri odluci da se održi referendum o opozivu načelnika ove lokalne zajednice Srđana Mandića koji dolazi iz Naše stranke, gostujući na N1 televiziji.

Naša stranka je sa NiP-om i SDP-om dio koalicije okupljene u Trojku te Ademović tvrdi da to nikako neće utjecati na koalicione odnose na drugim nivoima vlasti.

“Načelnik Mandić se trudi da ne bude referendum i meni je to intrigantno da je uvjeren da ima podršku građana, a opet sve radi da ne bude referenduma”, kazao je Ademović te je iznio teške optužbe na njegov račun:

“Načelnik Mandić je na nekim sastancima bio mahmuran, osjeti se alkohol kada s nekim sjedite, pogotovo u toku dana. Također, znalo se da dođe na sastanak pa da pita pomoćnike šta je tema. Bukvalno dođe nespreman”, istakao je Ademović.

Pismo Elmedina Konakovića

Općinskom vijeću Naroda i pravde pismo je uputio predsjednik stranke Elmedin Konaković koji je, rekao je Ademović, zatražio detaljno obrazloženje. Po riječima Ademovića, Konaković niti vrh NiP-a nije zauzeo konačan stav o opozivu Mandića.

“Mislim da se Konaković ne treba baviti lokalnim temama da ima puno bitnijih tema u državi poput Vijeća ministara, Vlade FBiH”, rekao je Ademović.

Ademovići v.s. Čampare

U medijima se danima priča o sukobu struja unutar NiP-a gdje se s jedne strane nalazi Jasminov otac Kemal Ademović, dopredsjednik NiP-a a sa druge strane Aljoša Čampara i Denis Zvizdić. Jasmin Ademović ističe da je to sve spin.

“Neka kadroviranja na višim nivoima znaju posvađati lidere. Državne, federalne funkcije su najvažnije u državi. Imaju najveće ovlasti i najveći su budžeti. Kada stranka postavlja ljude mora da uzme u obzir te činjenice. Ovo je nas zbližilo”, rekao je Ademović.