Mlijeko za Rudare u BiH povodom Svjetskog dana mlijeka

meggle-2015

“Crno i bijelo zlato” naziv je akcije u okviru koje će domaća mliječna industrija “Meggle” obilježiti Svjetski dan mlijeka.

Nastavljajući tradiciju darivanja mlijekom one kategorije društva koje za tom namirnicom imaju povećane potrebe ”Meggle” ove godine daruje rudare.

[pull_quote_right]Centralne manifestacije obilježavanja Svjetskog dana mlijeka bit će održane u ponedjeljak, 1. juna u rudnicima Breza i Ugljevik[/pull_quote_right]

Navode da kopači ”crnog zlata” imaju nezamjenjivu ulogu u razvoju privrede BiH.

Oko 9.000 rudara u 13 rudnika obavlja težak i zahtjevan posao eksploatacije mrkog uglja i lignita, neophodnih za proizvodnju električne energije, a donacija mlijeka je simbolični znak zahvalnosti za njihov doprinos društvu.

Poštujući njihov rad i zalaganje, kompanija “Meggle” će uručiti donaciju od 35.000 litara mlijeka svim aktivnim rudnicima uglja u BiH.

Centralne manifestacije obilježavanja Svjetskog dana mlijeka bit će održane u ponedjeljak, 1. juna u rudnicima Breza i Ugljevik.

Svim ostalim rudnicima “Meggle” kamioni s mlijekom doći će u toku sedmice.

Do sada su donacije te mliječne industrije dobijale bolnice, dječiji vrtići i domovi, stanovništvo poplavljenih područja i mnogi drugi, saopćeno je iz tog preduzeća.