Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ozren Perduv o hapšenju

“Momak, kako ćeš ti mene, kad sve ovo prođe, pogledati u oči?”

ozren

Vjerujem da su preko mene htjeli prenijeti poruku svima

Ozren Perduv, jedan od nekoliko puta hapšenih članova grupe Pravda za Davida, oglasio na Facebooku kako bi pojasnio kako su tekli neformalni razgovori u policiji.

Njegov post prenosimo u cjelosti:

– Prethodnih sedam dana sam tri puta bio u policiji. I tu je bilo nekih neformalnih razgovora. Vidjeli su da sam ok momak – kulturan, pristojan i miran, pa su vidjeli u meni nekog sagovornika. Narednih nekoliko objava ću posvetiti tim neformalnim razgovorima. Evo sada objavljujem jedan. Imena svakako neću objavljivati. Vjerujem da su preko mene htjeli prenijeti poruku svima. Sjedio je u jednom momentu do mene jedan od njih i rekao mi sljedeće – “Momak, kako ćeš ti mene, kad sve ovo prođe, pogledati u oči?” Ja sam se na to nasmijao i rekao da ne shvatam šta hoće da kaže i upitao sam ga zašto bih ja imao neki lični problem da njega pogledam u oči. Rekao sam mu još da on mene kao pojedinac ne zanima i da ja nemam ništa sa njim lično. On se tu ispravio i rekao

VEZANI TEKST Progon se nastavlja: Ozren Perduv uhapšen zbog glasnog uzvika!

– “Mislim, generalno nas iz policije. Kako ćeš službu pogledati?”

E, na to sam mu rekao nešto što ga je zbunilo. Rekao sam da bih ja bio najsrećniji da su Davor i ljudi oko njega u zabludi i da su pojedinci iz policije čisti. To bi bilo najbolje za sve nas. Za čitavo društvo i sistem. Policija bi sačuvala svoj ugled, a to je najvažnije. Još sam dodao – Bojim se da to nije slučaj. Sagovornik nije imao odgovor. Zamislio se i ćutao, napisao je Perduv.