Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Traga se za počiniocima

Namjerno zapalili kamione, šteta oko 150.000 KM

kamioni333

Vozila su praktično izgorjela dok su vatrogasci došli na lice mjesta.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova USK tragaju za nepoznatim licima koja su osumnjičena za podmetanje požara pod kamionima u vlasništvu firme “Tatarević” iz Sanskog Mosta, pri čemu su u potpunosti uništena dva teretna vozila.

Ovaj događaj se zbio u noći između utorka i srijede na području sela Naprelje, gdje su kamioni u tom trenutku bili parkirani.

O požaru je Vatrogasnu jedinicu u Sanskom Mostu obavijestio vozač kamiona, ali su vozila praktično izgorjela dok su vatrogasci došli na lice mjesta.

Prema riječima portparola MUP-a USK Snežane Galić, policija je obaviještena o ovom događaju te su na licu mjesta obavljene potrebne uviđajne radnje.

“Na mjesto događaja izašao je inspektor za požare i utvrđeno je kako se radi o požaru koji je podmetnut ispod prednjeg desnog točka kamiona MAN. Vatra se potom proširila i na susjedni kamion volvo, koji je bio parkiran u neposrednoj blizini”, istakla je Galić za “Nezavisne”.

Ona je dodala kako je ovo krivično djelo okvalifikovano kao izazivanje opšte opasnosti, a policija traga za počiniocima.

Velid Tatarević, vlasnik ove firme, rekao je kako mu je nanesena direktna materijalna šteta, koju je procijenio na oko 150.000 maraka, i da je spriječen da obavlja svoju djelatnost. Istakao je da ne zna šta bi mogli biti motivi ovog požara i dodao da ima povjerenje u istražne organe koji rade na ovom slučaju.

Inače, firma “Tatarević” se bavi prevozničkom djelatnošću i iskorištavanjem kamena, s obzirom na to da su vlasnici koncesije na obližnjem kamenolomu u selu Miljevci.