Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Moore: Tuzla primjer za sve druge gradove i općine u BiH

BiH

moore u tuzli

Tuzla kao grad je poznat po toleranciji i suživotu, zajedničkim vrijednostima i divan je primjer za sve druge gradove i općine u BiH – izjavio je danas u Tuzli šef Misije OSCE-a ambasador Jonathan Moore nakon sastanka s gradonačelnikom Tuzle Jasminom Imamovićem.

Navodi da je razgovarano o brojnim temama, obrazovanju, razvoju, mogućim reformama u FBiH i BiH, istaknuvši da već godinama ima čast sarađivati s gradonačelnikom Tuzle i da je Misija OSCE-a uvijek tu u Tuzli, zahvaljujući terenskoj kancelariji.

Ova posjeta predstavlja, naglasio je, obnovljanje saradnje koja godinama postoji s gradonačelnikom i gradskom upravom i s drugim Tuzlacima i Tuzlankama, da se kroz obične razgovore sazna kakvo je stanje razvoja grada.

– Nedavno smo posjetili ‘Ditu’, a danas ću imati čast posjetiti Senada Džambića i kompaniju ‘Bingo’, a velika mreža firme Bingo širom BiH jeste izvor ponosa ne samo za Tuzlu, nego i za cijelu BiH – rekao je Moore.

Ocijenio je da su poslodavci, posebno privrednici koji rade svojim resursima, ključ za budućnost ove zemlje.

Gradonačelnik Grada Tuzla Jasmin Imamović istakao je da je ambasador Moore veliki prijatelj BiH i Tuzle, a izrazio je zadovoljstvo što će ambasador posjetiti kompaniju ‘Bingo’. Istovremeno, istakao je da treba stvarati uvjete za razvoj realnog sektora.

Moore i Imamović su nakon sastanka posjetili Katolički školski centar “Sveti Franjo“ u Tuzi gdje je održana panel diskusija povodom Međunarodnog dana kulturne raznolikosti za dijalog i razvoj.