Žurnal

“Moralna vertikala”: Aljoša Čampara zapošljavao po Sarajlićevim nalozima

aljosacamp

Snimak kojeg je objavio Semir Efendić potvrdio je ono što je Žurnal pisao prije tri godine, a to je da su glasove opozicijskih vijećnika za imenovanje Abdulaha Skake za gradonačelnika obezbijedili Asim Sarajlić i Aljoša Čampara. Čampara uredno provodio Sarajlićeve naloge

Asim Sarajlić je bivši potpredsjednik SDA i bivši šef kadrovske komisije ove stranke. To je dio epiloga nakon objave snimka njegovog razgovora sa stranačkim kolegama Sabahudinom Delalićem, Muhamedom Šehovićem te neimenovanim članom stranke, kojeg je objavio Semir Efendić, načelnik sarajevske Općine Novi Grad nakon izbornog poraza za mjesto predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo, piše Žurnal.

Dio Sarajlićeve samohvale o njegovoj, odnosno moći SDA, odnosio se i na izbor Abdulaha Skake za gradonačelnika Sarajeva, odnosno „obradi“ tadašnjih opozicionih vijećnika da uskrate podršku protukandidatkinji Sabini Ćudić. Žurnal je prije tri godine objavio kako su dva presudna glasa, i to Dade Stojnića iz DF-a te Almedina Miladina iz SDP-a, „obezbijedili“ Asim Sarajlić i Aljoša Čampara.

Dado Stojnić je u to vrijeme imao problem duga njegovog ugostiteljskog objekta prema Općini Stari Grad. Za protuuslugu Almedinu Miladinu, rješenje „o izvršenju“ pronašao je federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara, zapošljavanjem Almedinovog brata u Specijalnoj jedinici FMUP-a.

Uporedo, Senad Hasanspahić, nesuđeni kantonalni ministar za boračka pitanja kojeg Sarajlić u snimku naziva „Cvrletom“, svoje je mjesto u SDA kadrovskoj kombinatorici nakon odlaska sa pozicije ministra komunalne privrede i infrastrukture u Vladi KS „pronašao“ kao savjetnik federalnog ministra – Aljoše Čampare. Dakle, sve što je „kadrovik“ Sarajlić osmišljavao, na usluzi za provedbu u većem broju slučajeva bio je Aljoša Čampara, koji je u danima nakon objavljivanja snimka najviše moralisao o Sarajlićevim postupcima, tražeči njegovu ostavku. Vjerovatno bi danas rekao da on o svemu navedenom pojma nema, kao što nema i o zapošljavanju brata Semira Efendića u, gle čuda – federalni MUP. Da, to je SDA…