almir panjeta

“Nadat’ se da kod Glumca ima dovoljno mjesta?”

migranti111 (1)

Ne treba biti posebno pametan pa zaključiti da će veliki broj migranata vrlo brzo biti u BiH koja se i sa adekvatnim smještanjem trenutnog broja jedva nosi

Situacija na granici Turske i Grčke, gdje se trenutno nalazi hiljade ljudi koji bježe od rata, progona ili siromaštva, je alarmantna i mogla bi se pretvoriti u nekontroliranu humanitarnu krizu.Posljedično u takvoj situaciji Bosna i Hercegovina će se suočiti s istinskom humanitarnom krizom, navodi Amnesty International (AI).

Na ovu opasnost upozorio je i Almir Panjeta, novinar i kolumnista Fokusa.

“Iz Turske u Grčku prešlo 130.000 izbjeglica i migranata. Ne treba biti posebno pametan pa zaključiti da će veliki broj njih vrlo brzo biti u BiH koja se i sa adekvatnim smještanjem trenutnog broja jedva nosi. Ne vidim da iko spominje neki plan, nadat’ se da kod Glumca ima dovoljno mjesta…”, napisao je Panjeta.

Kraj statusa aludira na posljednju aferu “Asim” oko lobiranja prilikom glasanja za predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo, kada se u snimku koju je objavio načelnik Općine Novi Grad, Semir Efendić, govorilo o “praznim mjestima u kulturi”.

Tada je kandidat za novog ministra kulture i sporta Kantona Sarajevo bio Emir Hadžihafizbegović.