MORH direktnom narudžbom odabrao konjički Igman za dobavljača

igman-konjic234

Ministarstvo odbrane Republike Hrvatske odabralo je fabriku municije Igman iz Konjica za dobavljača odgovarajuće municije putem direktne narudžbe, potvrđeno je Feni iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.

Naime, početkom sedmice regionalni mediji su javili da je Igman isporučio oko pet miliona bojevih i manevarskih metaka za jurišne i snajperske puške Ministarstvu odbrane Hrvatske, nakon problema koji su nastali na tenderu na kojem je najbolju ponudu imala fabrika Prvi partizan iz Užica.

Iz Fedralnog ministarstva energije, rudarstva i industrije navode da se hrvatska strana obratila Igmanu upitom kojim su tražili mogućnost isporuke odgovorajuće municije u zadanoj količini i sa definiranim rokovima isporuke, kao i pitanje u vezi sa cijenom traženih proizvoda.

Igman je pozitivno odgovorio na upit, nakon čega je njihov predstavnik pozvan u Zagreb radi definiranja i potpisivanja ugovora o proizvodnji, isporuci, cijeni i drugim uvjetima koje takvi ugovori zahtijevaju.

– Ugovor za traženu municiju potpisan je u iznosu 1,2 miliona eura, a ugovoreni artikli su proizvedeni, roba uredno isporučena, primljena i u cijelosti plaćena -ističu iz resornog federalnog ministarstva.

Fabrika municije Igman svoje proizvode izvozi u 40 zemalja svijeta, na svih pet kontinenata.