Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Most u Reljevu svečano pušten u promet

Most Reljevo 251

Rekonstruisani most preko rijeke Bosne u Reljevu danas je svečano otvoren.

Puštanjem u promet novoizgrađenog mosta, omogućeno je normalno kretanje saobraćaja, a ovaj dio Novog Grada dobio je betonski most sa jednom kolovoznom trakom i trotoarom za pješake, koji će se moći koristiti i za teretni saobraćaj, što ranije nije bilo moguće.

[pull_quote_right]Kompletna rekonstrukcija mosta na Bosni završena je u rekordno kratkom vremenu, odnosno u nepuna tri mjeseca[/pull_quote_right]

Projekt su zajednički finansirali Općina Novi Grad i Direkcija za ceste KS-a.

Vrijednost radova iznosi oko 340.000 KM, od čega je Općina Novi Grad izdvojila 190.000 KM, a Direkcija cesta KS-a 150.000 KM.

Drveni most u Reljevu, čija je konstrukcija bila u jako lošem stanju, dugo se nije mogao koristiti za saobraćaj, te ga je bilo neophodno rekonstruisati.

Općina Novi Grad inicirala je da se u Reljevu uradi most sa betonskom konstrukcijom, uradila projektnu dokumentaciju i provela proceduru odabira izvođača radova, a Direkcija je prihvatila sufinansiranje projekta.

Kako je kazao načelnik Novog Grada Semir Efendić, ovaj most posebno je značajan tokom jesenjeg perioda, za vrijeme poplava u Rajlovcu, kada je on jedina komunikacija koja cijeli prostor Dobroševića, Bojnika i Reljeva povezuje sa ostatkom grada.

– Kompletna rekonstrukcija mosta na Bosni završena je u rekordno kratkom vremenu, odnosno u nepuna tri mjeseca, rekao je načelnik Efendić.