Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NSBiH i sigurnosne agencije sa posebnom pažnjom organizuju meč protiv Izraela

izrael_bih

Operativni sastanak kojem su prisustvovali predstavnici Nogometnog saveza BiH i predstavnici nadležnih sigurnosnih organa različitih nivoa, održan je danas u Sarajevu.

Sastanak je upriličen na inicijativu NSBiH, a povodom kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo između BiH i reprezentacije Izraela, koja će 12. juna ove godine biti odigrana u Zenici.

[pull_quote_right]Bit će definisane i posebne mjere koje se odnose na navijače, kako bi blagovremeno bio spriječen svaki pokušaj nedozvoljenih i kažnjivih radnji, o čemu će javnost biti informisana na adekvatan način[/pull_quote_right]

Na sastanku su razmotreni svi aspekti organizacije priprema obje selekcije i organizacije navedene utakmice, s posebnim fokusom na sigurnost svih aktera i gledalaca, saopćeno je iz NSBiH.

Imajući u vidu da se radi o utakmici visokog rizika, a cijeneći ukupnu situaciju u državi i regionu, zaključeno je da svi relevantni subjekti trebaju poduzeti odgovarajuće preventivne mjere i aktivnosti kako bi meč protekao u skladu sa propisanim procedurama.

U tom smislu, bit će definisane i posebne mjere koje se odnose na navijače, kako bi blagovremeno bio spriječen svaki pokušaj nedozvoljenih i kažnjivih radnji, o čemu će javnost biti informisana na adekvatan način.

NSBiH će u saradnji sa svim nadležnim sigurnosnim strukturama u BiH nastaviti intenzivne organizacione i sigurnosne aktivnosti vezane za meč na stadionu ”Bilino Polje”.