Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Završena finalna verzija Programa obilježavanja 20. godišnjice genocida u Srebrenici

Lightning is seen during a storm under the Memorial Center in Potocari the night before a mass burial

U Memorijalnom centru u Potočarima danas je održana peta po redu sjednica Organizacionog odbora za obilježavanje 11. jula 1995. godine, 20. godišnjice genocida nad Bošnjacima “SZ UN-a” Srebrenica.

Na sastanku je rečeno da sve pripreme za ovogodišnju dženazu i komemoraciju teku planiranom dinamikom.

[pull_quote_right]Oko 40 medijskih kuća iz regiona, Japana, SAD-a i drugih zemalja je iskazalo interes za praćenje dženaze i komemoracije[/pull_quote_right]

Pošto se radi o 20. godišnjici genocida i očekuje se prisustvo velikog broja zvanica i građana, ove godine doći će do određenih izmjena na sami dan dženaze i komemoracije, kako iz bezbjednosnih tako i praktičnih razloga.

Organizacioni odbor, da bi olakšao građanima i zvanicama, ove godine je planirao da za one zvanice koje nisu islamske vjere i neće klanjati dženazu, a bit će prisustni, izdvoji posebno mjesto.

Finalna verzija ovogodišnjeg Programa obilježavanja je gotova, ali, po riječima predsjednika Organizacionog odbora Ćamila Durakovića, ostavljeno je vrijeme do iduće sjednice da se izvrše još neke dopune i na idućem sastanku će biti usvojena.

Oko 40 medijskih kuća iz regiona, Japana, SAD-a i drugih zemalja je iskazalo interes za praćenje dženaze i komemoracije.