Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mostar pod vodom, u nekim školama obustavljena nastava (FOTO)

BiH

mostar poplave (10)

Zbog obilnih padavina proteke noći, veći broj naselja, domova i objekata u Mostaru je poplavljen.

mostar poplave (11)

Od ranih jutarnjih sati u najvećem hercegovačkom gradu u toku je akcija otklanjanja vode iz brojnih objekata, podruma, automobila i liftova, a u pojedinim školama zbog blokada prometnica obustavljena je i nastava.

mostar poplave (1)

Kod Desete osnovne škole koja se nalazi u centralnoj zoni grada, poplavljeni su podrumi, liftovi i automobili, a promet je potpuno blokiran.

mostar poplave (8)

Učenici iz te škole nisu bili u mogućnosti otići do najbliže trgovine po doručak, dok je u Osnovnoj školi Ilije Jakovljevića zbog vode koja je opkolila sve prilaze objektu, nastava za danas odgođena.

mostar poplave (4)

Građani su u  većini dijelova grada, ne čekajući gradske službe, samoinicijativno organizirali  čišćenje svojih objekata i izbacivali vodu iz podruma, liftova i automobila kako bi štete od iznenadne poplave u konačnici bile što manje.

mostar poplave (7)

U pojedinim dijelovima grada od ranih jutarnjih sati djeluju i profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Mostara.

mostar poplave (5)

Zbog vode na prometnici, vozilo Hitne pomoći nije mogli prići pacijentu u zgradi “Experiment”.

mostar poplave (6)

U naselju “Vatikan” podrumi su potpuno poplavili, liftovi ne rade o ranih jutarnjih sati, a mještani strahuju, da će ukoliko se nastave padaline doći do izlijevanja Radobolje, čime će ujedno porasti i vodostaj Neretve, a time bi nedvojbeno biti ugroženi i brojni domovi uz obalu ove rijeke.

mostar poplave (12)

mostar poplave (13)