Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mostarci i ovog puta bez dočeka Nove godine na otvorenom

mostar-noc345

Građani Mostara ni ovog puta neće imati priliku Novu godinu proslaviti na otvorenom, pošto gradske vlasti duži niz godina na ovu ideju odmahuju rukom.

Većina Mostaraca novogodišnju noć tako će dočekati u mostarskim restoranima, kafićima, diskotekama ili pak na ulicama gradova u regiji.

Iako je još uvijek rano, sudeći prema prognozama mostarskih turističkih agencija, loša ekonomska situacija neće omesti Mostarce, kao ni prethodnih godina, da pohode turističke destinacije u novogodišnjoj noći.

Što se tiče evropskih destinacija ponuda je raznolika, pa će Mostarci ukoliko se pak odluče za neke od evropskih destinacija, imati priliku birati Veneciju, Rim, Prag, Beč, Budimpeštu, te mnoge druge zanimljive destinacije. Cijene su ostale iste kao i protekle godine, a neke su čak i manje u zavisnosti od destinacije.

Podsjetimo, voditelj Rock škole u Mostaru Orhan Maslo, prošle Nove godine odlučio je svim
građanima Mostara prirediti zabavu i koncert za pamćenje upriličen na Kantarevcu, a sam događaj nosio je naziv “Nova godina prije Nove godine”. Veliki koncert Rock škole Mostar okupio je stotine građana koji su i pored hladnog vremena odlučili novogodišnju noć, u veseloj atmosferi, osjetiti noć ranije, uz svirku Dubioze Kolektiva.