Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Muftija Fazlović s ambasadoricom SAD: Imamo plan u vezi sa paradžematima

20/01/2016

Vahid efendija Fazlović, muftija tuzlanski, tokom današnje posjete Maureen Cormack, ambasadorice Sjedinjenih Američkih Država tuzlanskoj Behram-begovoj medresi, izjavio je da Islamska zajednica Bosne i Hercegovine ima jasan plan u vezi sa tzv. paradžematima.

“Ići ćemo iz faze u fazu i radit ćemo mudro u skladu sa odlukama Islamske zajednice i u saradnji sa svima koji su dobronamjerni i voljni pomoći. Nadamo se da nas čeka bolje vrijeme”, rekao je muftija Fazlović.

Muftija je također izjavio da je jedna od tema sastanka bila i nastavak saradnje između Behram-begove medrese i Ambasade Sjedinjenih Američkih Država.

Ambasadorica Cormack podsjetila je da je saradnja između Muftijstva tuzlanskog i Ambasade važna, te da je jedan od najznačajnijih projekata onaj za učenje engleskog jezika.

“Program ‘Access’ ovdje traje duže od decenije, a realizira se u još nekoliko bh. medresa. Taj program dobar je za dalje obrazovanje i poslovni svijet. Zahvaljujem se muftiji na vođenju zajednice u razgovorima koji se ovih dana tiču svih nas, a to su ekstremizam i nasilje”, kazala je Cormack.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.