Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Muhamed zaratio sa bratom pa na transparentu napisao “sve što ga tišti”

BiH

muhamed

Muhamed Šabić iz velikokladuškog naselja Šumatac odlučio je da na neobičan način ukaže na problem s kojim, kako kaže, muku muči već duže od jedne decenije.

Već nekoliko dana dolazi pred zgradu lokalne administracije u Velikoj Kladuši s transparentom na kojem je, kako kaže, napisao sve što ga tišti i na šta je u nebrojeno navrata upozoravao nadležne organe, pišu Nezavisne novine.

Šabić kaže kako već punih deset godina podnosi zahtjeve raznim inspekcijama zbog toga što živi u nesnosnom smradu zbog štalskog objekta koji pripada njegovom bratu Refiku i Refikovom sinu Almiru. Braća žive u zajedničkoj kući, ali već dugo vremena nisu u dobrim odnosima, a sve je kulminiralo kada je Refik odlučio da se, skupa sa sinom, bavi uzgojem goveda i proizvodnjom mlijeka.

U svom dijelu dvorišta podigao je štalu koja je od tada trn u oku njegovog brata Muhameda.

“Vjerujte, život moje porodice pretvorio se u pravi pakao. U dvorište mi se svakodnevno slijevaju fekalne vode, od smrada ne možeš otvoriti prozore na kući. O svemu sam u nebrojeno navrata upoznavao načelnika i inspekcije, ali bez uspjeha – samo dođu, nešto zapišu i nikome ništa”, žali se Muhamed.

Naposlijetku, odlučio se na ovakav vid protesta, a dodaje kako je spreman i na radikalnije mjere. Međutim, brat s kojim je u sporu tvrdi kako je inspekcija izlazila da snimi stanje i da je sve uradio u skladu s njihovim preporukama.

“Naredili su mi da izgradim i ogradim đubrenik, kao i odvod fekalnih voda i sve smo to uradili. Međutim, Muhamedu ni to nije bilo dosta, nego sada želi da srušimo štalu i ugasimo proizvodnju, što ne dolazi u obzir”, kaže Almir Šabić.

U općinskoj inspekciji kažu kako su u pomenutom slučaju intervenisali u pet navrata, te svaki put izdali odgovarajuća rješenja. Strankama u sporu su savjetovali da, ukoliko smatraju da su oštećeni, pokrenu sudski spor i tako zaštite svoje interese.