Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo

MUP KS od danas bogatiji za 51 vozilo

mup ks333

Vozila su namjenski opremljena za potrebe policije

U Sektoru za policijsku podršku danas je izvršena svečana primopredaja i prezentacija 51 motornog vozila kupljenih za potrebe Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Vozila su namjenski opremljena za potrebe policije, a radi se o: 15 kombi vozila, 9 marica, 8 terenskih vozila, 7 caddyja za transport službenih pasa i potrebe kriminalističke tehnike, 9 civilnih vozila i 3 motocikla.

Prezentaciji su prisustvovali premijer Vlade Kantona Adem Zolj, zamjenice predsjedavajućeg Skupštine Kantona i policijski komesar Uprave policije Mevludin Halilović sa saradnicima.

Obraćajući se prisutnim zvanicama, gostima i predstavnicima medija, policijski komesar Halilović je naglasio značaj kupovine ovog kontigenta motornih vozila, u smislu jačanja materijalno-tehničke opremljenosti Uprave policije, jer samo kvalitetno i moderno opremljena policija, uz adekvatnu kadrovsku osposobljenost i popunjenost, može na pravi način odgovoriti svim bezbjednosnim izazovima koji se svakodnevno postavljaju pred Upravu policije MUP-a KS.

Premijer ja kazao da je danas razmatran Akcioni plan za sprečavanje krađe motornih vozila i da će Vlada KS u narednom periodu materijalno-tehnički podržati Upravu policije, a sve u cilju smanjenja broja krivičnih djela i drugih oblika nedopuštenog ponašanja.