Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

MUP KS: U sedam dana prijavljena četiri pokušaja otmice djece

skola-pofalici

MUP KS oglasio se saopćenjem za javnost povodom pisanja medija ali i i informacija koje su se pojavile na društvenim mrežama o otmicama djece u blizini škola u KS, piše bh. novinska agencija Patria.

MUP KS naveo je da je 04.10.2016. godine, od strane pedagoga OŠ “Pofalići”, ulica Ivanjska, općina Novo Sarajevo, obaviještena II PU da su od tri učenika navedene škole dobili informaciju da su u blizini škole vidjeli nepoznatu mušku osobu koja ih je pozivala da idu s njim, što su učenici odbili.

Također, dana 06.10.2016. godine policijski službenici su po pozivu jednog roditelja intervenisali u ulici Humska, općina Novo Sarajevo, kojom prilikom je majka jedne djevojčice izjavila da je njena kćerka koja se nalazila sa drugaricom u blizini škole, od strane nepoznate muške osobe pozivane da idu sa njim, što su djevojčice odbile.

Dana 12.10.2016.godine oko 10,45 sati, obaviještena je II PU da se u ulici Humska, općina Novo Sarajevo, jednom učeniku OŠ “Pofalići”, obratio nepoznati muškarac iz motornog vozila “VW Kombi” pozivajući ga da uđe u vozilo, što je dječak odbio i događaj prijavio policijskim službenicima.

Dana 10.10.2016.godine u 16,00 sati, od strane roditelja malodobne djevojčice obaviještena je I PU da se pomenutog dana oko 14,30 sati, u ulici Bardakčije, općina Centar Sarajevo, pored iste zaustavilo motorno vozilo marke “VW Kombi” iz kojeg je maskirano muško nepoznato lice pozvalo da uđe u vozilo, što je ista odbila i uspjela pobjeći.

Postupajući po prijavama policijski službenici su obilazili navedene lokalitete, kojom prilikom nisu uočena, niti pronađena lica koja bi se mogla dovesti u vezu sa prijavljenim događajima.

Prema navodima nadležnih policijskih uprava o svim slučajevima je upoznat tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, koji je ocijenio da ni u jednom prijavljenom događaju nema elemenata krivičnog djela, te da se o istim sačini službena zabilješka.

Policijski službenici nastavljaju rad u cilju provjera navoda i potpunog rasvjetljavanja opisanih događaja.