Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

operativni lizing

MUP RS nabavio 100 novih automobila, kažu da je stara teško održavati

nova vozila – mup rs

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač rekao je da će sredstva za nabavku vozila biti isplaćena u naredne četiri godine, jer je riječ o operativnom lizingu

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Zalužanima, kod Banjaluke, da nabavkom 100 novih vozila Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ postaje operativnije i sposobnije da štiti građane RS-a.

“Vlada Republike Srpske donijela je odluku da bude iskorišten operativni, a ne finansijski lizinig za nabavku vozila, jer je operativni mnogo povoljniji”, rekao je novinarima Višković, nakon što je promovisano 100 novih policijskih vozila.

On je istakao da su operativnim lizingom vozila kasko osigurana i obezbijeđeno njihovo redovno održavanje u naredne četiri godine.

“Dio policijskih vozila koja imamo su starija od 15 godina i troškovi njihovog održavanja su bili veliki. Rata ovog lizinga je manja od onoga što dajemo na održavanje starih vozila”, kaže Višković i navodi da je za održavanje vozila godišnje izdvajano milion KM.

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač rekao je da će sredstva za nabavku vozila biti isplaćena u naredne četiri godine, jer je riječ o operativnom lizingu.

“Sva vozila su kasko osigurana i imaćemo obezbijeđeno njihovo redovno servisiranje, kao i setove ljetnih i zimskih guma. To je odlično, jer sada u MUP-u RS imamo 30 odsto vozila starijih od 15 godina i mnogo sredstava trošimo za njihovo održavanje i servisiranje”, kaže Lukač.