Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Muratović: U ponedjeljak početak nastave u školama TK-a

zlatan_muratovic

Nastava u drugom polugodištu školske 2016./2017. godine u osnovnim i srednjim školama na području Tuzlanskog kantona počet će 30. januara, osim u osnovnoj školi Simin Han, područna škola Požarnica, potvrdio je Feni ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK-a Zlatan Muratović.

Muratović pojašnjava da će početak nastave u osnovnoj školi Simin Han, područna škola Požarnica biti prolongirano za sedam dana, zbog problema s grijanjem, za koje se nada da će uskoro biti otklonjeni.

-Tuzlanski kanton je najmnogoljudniji kanton i uvijek postoji šansa za određeni problem, ali i problem s grijanjem će biti riješen. Razumijemo zabrinutost roditelja i učenika, ali sve je učinjeno da se riješi problem zagrijavanja i nedostatka energenata- kaže Muratović.

Naglasio je da je kantonalna vlada o pitanju zagrijavanja škola na čvrsto gorivo kontaktirala rudnik i apelovala da firmu koja je zadužena za isporuku energenta stave u prioritet, kako bi što prije reagovala i dostavila energente svim školama.

Dodao je da je konkursna procedura za prijem zaposlenika u osnovnim i srednjim školama TK-a završena te se očekuje da će nastavnici biti na svojim radnim mjestima u ponedjeljak, poželivši sretan početak polugodišta i što bolje rezultate učenicima i nastavnicima.