Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

otac ubijenog dženana

Muriz Memić: 7. juna konačno prestaju amnezija i laži Alise Mutap

Foto: D. Begović/Fokus.ba

“Moram prvo da kažem da se osjećam dobro. Imam puno povjerenje u rad Tužilaštva BiH, kao i Sud BiH”, rekao je Memić

Apelaciono vijeće Suda Bosne i Hercegovine odobrilo je svjedočenje doktora Kemala Dizdarevića u ponovljenom postupku protiv Zijada Mutapa i drugih.

Ovo je u izjavi za medije kazao Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memića.

– Moram prvo da kažem da se osjećam dobro. Imam puno povjerenje u rad Tužilaštva BiH, kao i Sud BiH. Što se tiče snimka, davno smo znali da je namjerno obrisan. Neko za to mora odgovarati. Ovaj momak što će odgovarati za druge, to je njegov problem. Bio spreman to uraditi, sada neka i odgovara, kazao je Memić.

“Konačno prestaju laži”

Muriz je najavio kako “konačno prestaju amnezija i laži Alise Mutap.

– Donijeli su idiotski snimak iz 2013. godine kako bi uvjerili sud kako je loša rezolucija. To nema veze sa 2016. godinom. Mogu da kažem 7.6 prestaje konačno amnezija, laži Alise Mutap. Apelacione vijeće prihvata sve zahtjeve, bit će saslušan Kemal Dizdarević. Branko Perić nije dozvolio svjedočenje. Ovaj Sud je imao sluha i dozvolit će. Znamo njegov nalaz iz 2016. godine. Taj dan ćemo saznati da Alisa Mutap nikada nije imala amnezijju.

Uspjeh Tužilaštva

Medijima se obratio i adokvat porodice Memić, Ifet Feraget.

– Tužilaštvo je uspjelo dokazati da nestanak struje ne uzrokuje brisanje snimaka videonadzorom. Dokazivanje neke okolnosti ne vršimo nalazom vještaka, nego čitavim nizom dokaza. Propisano obaveza Suda je da analizu dokaza vrši na način da analizira svaki pojedinični dokaz. O Muameru Ožegoviću imali smo priliku slušati na prethodnom ročištu, ne bih prejudicirao oko Alise Mutape. Boljih stručnjaka od Kemala Dizdarevića, Abdulah Kučukalića mi nemamo. Hvala Sudu što je usvojio taj prijedlog Tužilaštva BiH, kazao je Feraget, prenosi N1.

Posted by Pravda za Dženana Memića on Monday, May 29, 2023