Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

godišnjica zločina

Muriz Memić: Dženan je umro zbog Alise jer nije pozvala pomoć

Sarajevo: Obitelj Memić predala zahtjev za smjenu glavne tužiteljice Sabine Sarajlije
02.02.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Obitelj Dzenana Memica i oni koji je podrzavaju okupili su se danas ispred Tuzilastva Kantona Sarajevo, gdje su predali zahtjev za smjenu glavne tuziteljice Sabine Sarajlije. Muriz Memic Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Potcrtao je i da vidi kraj ovome slučaju i da će se sigurno završiti pravno

Danas se navršava pet godina otkako je stradao mladić iz Sarajeva Dženan Memić. Njegova porodica i dalje se bori za istinu i rješavanje ovog slučaja, a Dženanov otac Muriz danas je poručio da su “na nuli” kad je riječ o istrazi za Dženanovo stradanje.

– Morali smo čekati pet godina borbe, a tek smo sada na nuli jer ovo što je uradilo Kantonalno tužilaštvo na čelu sa Dalidom Burzić je bilo neshvatljivo. Mnogi nisu vjerovatli da je Dalida Burzić uspjela zavrtiti čitav sistem, uspjela je zavrtiti i MUP i vještake, to se desilo. Vidimo šta sad radi državno tužilaštvo da to nije tako – vodi se nova istraga. Ko god je učestvovao odgovarat će. Ja stati neću do kraja. Ovo je bila nenormalna borba. Oni su možda mislili da se bore Murizom, a nisu svjesni da se bore sa Dženanom, jer on je bio student prava i njegovo je bilo da bude pravnik. Ja sam za Dženana živio i nije normalno da živim poslije njega, istakao je Memić na godišnjicu Dženanovog stradanja, javlja N1.

Govoreći o ročištu za klevetu, koje je bilo zakazano za danas, a za šta je Muriza prijavila Alisa Mutap, rekao je da “boli činjenica da ga je prijavila ona”.

– Alisa Mutap, koja je na ovom mjestu gledala kako Dženan izdiše, bila sa njim, zna ko ih je napao, zna ko je udario Dženana. Ovdje je Dženan zbog Alise umro jer Alisa nije pozvala pomoć. Sat vremena kasno je Dženan dovežen u bolnicu, to mi je doktor rekao. Može me Alisa prijaviti za klevetu, ali ona mora odgovarati krivično. I ona i njena kuća kompletna i svi drugi na čelu sa Dalidom Burzić, komentarisao je otac stradalog Dženana Memića.

Potcrtao je i da vidi kraj ovome slučaju i da će se sigurno završiti pravno.