Muriz Memić podnio krivičnu prijavu protiv tužioca Seada Kreštalice

Pravda za Dzenana Memica (2)

Muriz Memić, otac ubijenog mladića Dženana Memića podnio je danas krivičnu prijavu protiv tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo Seada Kreštalice zbog utjecaja na svjedoka Željka Karana i zloupotrebu položaja.

Memić u svojoj prijavi koju je predao Federalnom tužilaštvu, odnosno glavnom federalnom tužiocu Zdravku Kneževiću traži da se postupi po prijavi te da se predmet dodijeli drugom tužilaštvu.

“Uzimajući u obzir dosadašnji ne/rad Tužilaštva KS u predmetu Dženan Memić, nezakonito postupanje i skrivanje dokaza, te utvrđene brojne propuste pripadnika MUP KS i tužilaca Tužilaštva KS smatram da navedeno tužilaštvo neće objektivno i profesionalno provesti istragu po prijavi koju podnosim”, napisao je Memić.

Memić pojašnjava da je na ročištu koje je održano 23. marta 2018. godine Ljubi i Bekriji Seferoviću, u toku pauze zajedno sa svojom kćerkom Arijanom svjedočio razgovoru vještaka Karana i tužioca Kreštalice.

“Zatekli smo tužioca Kreštalicu Seada kako se obraća svjedoku dr. Karanu riječima: „Šta radiš, što tako svjedočiš“ na šta je svjedok vidno uznemiren odgovorio: „Pa reci mi ti kako ću, kako hoćeš ti“ uz to je mahao i mlatarao rukama. U neposrednoj blizini se nalazio i tužilac Mladen Furtula koji je primjetio da mi slušamo razgovor na šta je dao znak Kreštalici da prestane”, navodi Memić.

Navedeno zapažanje možete utvrditi pregledom video i audio zapisa iz sudnice, dodaje se u prijavi.

Inače, Memić je nakon ročišta koje je održano 18. aprila obratio se i sudiji Igoru Todoroviću i upoznao ga sa ovim događajem, na šta mu je Todorović kazao da podnese krivičnu prijavu.