Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Muriz Memić pokazao prepisku: Svjedok je sve vidio, ali je njegova izjava upropaštena

Muriz Memic 1

Muriz Memić, otac Dženana Memića koji je prošle godine ubijen na Ilidži, za Fokus.ba je iznio detalje događaja koje mu je ispričao svjedok, a koji su, kako tvrdi, upropašteni od strane Tužiteljstva KS.

– To je suprotno navodima Asada Foče (prijatelj porodice Memić, op.a.), što znači da je Kantonalno tužiteljstvo ponovo obmanulo javnost. Fočo je dao iskaz kojeg smo on i ja čuli od svjedoka. Fočo je na mjesto nesreće vodio tog svjedoka, koji mu je opisao sve što je vidio, ali je njegov iskaz tužitljstvo upropastilo, priča Memić.

Memić tvrdi da je glavni cilj Tužiteljstva KS da dokaže kako se ne radi o ubistvu.

– Ovdje se radi o ubistvu i ja ću to dokazati. Dalida Burzić (glavna tužiteljica Tužilaštva KS, op.a.) ako mi i jednim, najsitnijim, detaljem dokaže da je ovo saobraćajna nesreća, ja ću odustati od ovoga.

VEZANI TEKST: Muriz Memić: “Tužilaštvo KS laže, krivične prijave za sve tužioce na slučaju”

Svjedočenjem na suđenju, vještak medicinske struke Hamza Žujo je rekao da nema povreda od auta, naveo je Memić, što, prema njegovim tvrdnjama, dokaz da se radi o ubistvu.

– Kriminalac vještak Ševal Kovačević izvodio je farsu u sudu, izmišljao povrede i oštećenja na vozilu koja ne postoje. To je čisto obmanjivanje javnosti kriminalca koji je za 300 maraka došao da svjedoči, priča Memić.

Memić navodi detalje razgovora sa svjedokom, kojeg nije imenovao, a koji mu je došao na vrata da mu ispriča šta je vidio 8. 2. 2016. godine u Aleji.

VEZANI TEKST: Tužilaštvo KS: Svjedok je rekao da nije vidio ni Muamera Budnju kao što tvrdi Fočo

– Plakao je i molio je da mi kaže kako ne može više da spava. On je meni ispričao šta se desilo i šta je vidio. Ja sam nazvao Asada Foču pred kojem je sve ponovio što je i meni ispričao. Tu izjavu svjedoka, koju je iznio, upropastilo je Tužilaštvo KS, priča Memić koji nam je pokazao prepisku između svjedoka i Foče.

Kompletnu izjavu Muriza Memića pogledajte u video prilogu.